Cookies med choklad och jordnötter

 
Varför ut och träna när man kan söla på inne och baka goda kakor?
Jag skyller på Christina Gyllner som vann “Hela Sverige bakar” för hon frestade mig med de här kakorna i MittKök för ett tag sedan. De var urlätta att göra men akta er för kaksmeten!
(Det skulle bli 30-35 st men jag fick till 24 men jag åt inte sååå mycket smet, mina blev stora!)
 
 
CHOKLAD OCH JORDNÖTSCOOKIES
3,5 dl havregryn
2 msk majsstärkelse
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
125 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
1/2 dl ekologiskt jordnötssmör
1 ägg
2 dl salta jordnötter
2,5 dl chocolate chips (eller 200g hackad mörk choklad)
 
 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda havregryn, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat i en bunke.

3. Vispa samman smör, strösocker och jordnötssmör.

4. Tillsätt ägget och vispa vitt och fluffigt i några minuter.

5. Tippa i de torra ingredienserna och blanda om, när kakdegen nästan gått ihop blanda då i jordnötter och choklad och rör ihop.

6. Fördela ca 1 msk per kaka på en plåt klädd med bakplåtspapper (jag gjorde mina större)

7. Grädda dina kakor i ca 12-15 min (gräddade mina i 20 minuter för jag vill ha de krispiga)

 
 
 
 
Nu ska jag faktiskt hoppa i träningkläder och dra på gympa, behövs inga energibars ikväll!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*