![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2013/04/choklad_och_jordnotskakor_516182099606ee4b63427b5b.jpg)
2 msk majsstärkelse
1/2 tsk bikarbonat
125 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
1/2 dl ekologiskt jordnötssmör
1 ägg
2 dl salta jordnötter
2,5 dl chocolate chips (eller 200g hackad mörk choklad)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
3. Vispa samman smör, strösocker och jordnötssmör.
4. Tillsätt ägget och vispa vitt och fluffigt i några minuter.
5. Tippa i de torra ingredienserna och blanda om, när kakdegen nästan gått ihop blanda då i jordnötter och choklad och rör ihop.
6. Fördela ca 1 msk per kaka på en plåt klädd med bakplåtspapper (jag gjorde mina större)
7. Grädda dina kakor i ca 12-15 min (gräddade mina i 20 minuter för jag vill ha de krispiga)
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2013/04/choklad_och_jordnotskakor1_5161822d9606ee4b4dc61bf1.jpg)