Pasta puttanesca

 
Inte den lyxigaste fredagsmidda`n kanske men gott och enkelt. Är du en köttälskare så kan du hoppa över den här rätten för den är vegetarisk sånär som på några sardeller. Men hallå det är ju inte fredag men jag har min lediga dag imorgon så jag har fredagskänsla och drar till fjällen för säsongens sista skidhelg.
Ha en trevlig helg mina vänner!
 
 
PASTA PUTTANESCA för 2
200g okokt pasta ca
1 liten lök
2 klyftor vitlök
5-6 sardeller
1 dl oliver
1/2 dl tomatsås 
1/2 dl chilisås
1,5 dl vatten
1/2 dl hackad basilika eller 2 tsk torkad
1 nypa chiliflakes eller färsk chili
salt, svartpeppar
olivolja
riven parmesan eller annan ost med smak
 
 
1. Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olja och låt hackade sardeller smälta med.
 
2. Koka pastan.
 
3. Tippa i tomatsås, chilisås, vatten och kryddor i lökfräset och låt det koka ihop några minuter.
 
4. Blanda i kapris och oliver och låt såsen koka ihop, smaka av med mera kryddor.
 
5. När pastan kokat slå av vattnet och rör ned den i pasta .
 
6. Servera på direkten med riven  ost på toppen!
 
 

En kommentar

  1. Mmm, det här vill jag ha, jag som är pastasugen.

Lämna ett svar till tina Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*