Nu var vi värda en god köttbit!

 
Vi firar våren med vattenskada vi! Jovisst vi möttes av värsta vårfloden när vi kom hem från fjällen förra helgen så här bryts det upp golv, rivs tapeter, töms garderober och meckar in allt i ett rum ( ser ut som hemma hos såna samlare med huset fullt av katter, en smal gång i mitten och grejer upp till taket)…. jag önskar att Joe Labero skulle dyka upp här i sågspånet!
Inte läge att deppa det finns saker som är myyycket värre, det behövdes renovering och vi får rå om Petter hela helgen för han är så snäll och hjälper oss.
Och när jag med huvet i frysboxen bland vinbär och hallon hittade en bit filé så tvekade jag inte ens!
 
 
♥Tjocka bitar filé, 3-4 cm, rumstempererat kött bryntes runt om i smör och olja, rejält med salt och peppar och in i ugnen på 150 grader till 57°.
 
♥ 3 dl torkad trumpet fick ligga i vatten några minuter, kramas ur och fräsas i rejält med smör, salta och vitpeppra,  i med 1/2 msk tomatpuré, 3 dl grädde och 1/2-1 svampbuljongtärning och låt allt puttra ihop tills såsen blir lite simmig. Just ja koka ihop svampspadet tills det bara är en gnutta kvar (2 msk) och tippa med det i såsen.
 
♥ Rotsaker i bitar, olivolja, salt och örtkryddor, krama runt och in i 225 grader tills allt er rostat.
 
♥ Glöm inte en klick gelé!
 
 
Hjälp vad jag skriver i olika tempus hela tiden och skriver som jag pratar men jag skyller på sågspån i knoppen och att jag längtar till soffan och en kopp “Röda Rut”,  mitt favoritte just nu så ni inte tror att jag dricker vin i kopp!
 

En kommentar

  1. Fy så jobbigt med vattenskada. Tur att du se det från den ljusa sida iaf. Den maträtten ser verkligen supergod ut. Den var ni väl värda efter och inför allt slit.

    Kramar/Kerstin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*