Fylld kycklingfilé med bulgursallad

 
 
Jag har fredagskänsla nu för på Let´s Dance snurrar de på som bara den fast det är torsdag! Idag åkte tallriset iväg och penseérna kom i lådor samtidigt som det blåste småspik och haglade. Då kröp jag in i mitt varma lilla växthus och planterade om gurka, tomater och melongurka. Känner på mig att det blir rekord i år….. typ 10 tomater och 3 gurkor då!
 
FYLLD MARINERAD KYCKLINGFILE`
1 kg kycklingfilé
 
MARINAD:
1 citron, saft och skal
1 dl olivolja
2 tsk sambal
2 klyftor riven vitlök
1 tsk salt
svartpeppar
 
FYLLNING:
5 skivor kallrökt skinka (1 skiva i varje filé)
1 näve basilikablad eller spenatblad
salt, peppar
grillkrydda
 
 
1. Blanda marinaden, lägg den och filéerna i en plastpåse och låt den marineras i minst en timme.
 
2. Ta sedan en vass kniv, stick ett hål på filén och gör en ficka.
 
3. Knöla in en skinkskiva och några basilika/spenatblad och krydda.
 
4. Bryn kycklingen på båda sidor, lägg den i en ugnsform och kör i 150 grader i ca 30 minuter, innertemp 70°.
 
 
BULGURSALLAD
3 portioner buljongkokt bulgur
8 champinjoner, stekta i smör
250g gula och röda körsbärstomater
200g fetaost
1 dl Kalamataoliver
1 rödlök
1dl hackad persilja och mynta

Dressing
1 citron, skal och saft
2 msk olivolja
1/2 msk honung
salt ,peppar

1. Koka bulgur i buljong och låt den kallna om du inte ska äta salladen ljummen. Stek svampen.

2. Dela tomater, fetaost och lök.
3. Hacka persiljan och myntan, blanda ihop salladen och slå dressingen över.

2 Kommentarer

  1. Kul med växthuset och hoppas att du får MYCKET som du får skörda. Nu får man hoppas att kallblåsten försvinner och värmen kommer.

    Hänger gärna med på björnspaning. Nu VILL jag se björn!

  2. Låter gott med kycklingen….och jag gillar din beskrivning på ; knöla in en skinkskiva… 😉
    Ha en bra helg!

Lämna ett svar till Kerstin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*