Nu ska här provsmakas kebabtårta som jag inte ens visste fanns förrän jag läste om den på Taffel och hos den här härliga Värmlandsfamiljen!
Man kan äta tårtan kall, ljummen eller varm och jag gjorde det sista. Jag tror det blir allra godast att äta den kall utan “lock” och med varmt kött på toppen.
Jag hade inte allt som det stod i receptet men man kan ta det man har.
KEBABTÅRTA
2 stora runda polarkakor (4 halvmånar)
250 g skav från älgstek eller fryst “kebabkött”
4 dl creme fraiche
2 tsk persilladekrydda eller någon kryddmix du gillar
10-12 småtomater
1 liten rödlök
1 dl het tomatsås eller färdig tacosås på burk
koriander eller något kryddigt grönt
2 dl riven ost
spiskummin, paprika, salt
olja till stekning
1. Stek hastigt köttet och krydda med spiskummin, paprikakrydda och salt.
2. Blanda ihop creme fraiche och persillade och smeta på hälften av fyllningen på den nedersta rundkakan.
3. Lägg på lök, tomater, kött och tacosås och lite av creme fraichen också.
4. Lägg på nästa rundkaka, creme fraiche och ost på toppen.
5. Min tårta fick åka in några minuter på högsta värme tills osten smälte, fick färg och den var ljummen i mitten.
Det ser verkligen spännande ut. Verkar vara en god sommarrätt.
Tacotårta har vi ätit, kebabgratäng likaså, men en kebabtårta har vi inte testat någon gång. Kanske skulle kunna funka med renskav också?
Måste funka perfekt med renskav! Jag ser det här som en typisk resträtt när man har lite av varje över,