Indisk het (älg)gryta med raita och naanbröd

 
Ja i brist på lamm får man ta älg och det blev riktigt gott ändå! Häromdagen var det värsta höstrusket här och då värmde den här grytan ska ni veta. Köpta naanbröd värmde jag på i ugnen bara!
 
 
“INDISK ÄLGGRYTA”
5 hg grytbitar av älg eller det kött man har
2-3 tsk spiskummin
2 tsk koriander
3 tsk curry
1 tsk het paprika
2 msk tomatpuré
1 lök
1 snackpaprika
2 klyftor vitlök
1 chili
1 tsk salt
olja till stekning
vatten
 
1. Mortla ihop alla kryddor, funkar med malda kryddor också om du inte har hela frön ( för extra smak kan man rosta fröna i en torr panna först).
 
2. Fräs kryddor och det rumstempererade köttet så det får lite färg.
 
3. Låt hackad lök, chili och vitlök fräsa med och sist tomatpuren.
 
4. Späd nu med vatten i omgångar och låt köttet småputtra tills det är riktigt mört, skynda inte! 
 
5. Tillsätt sist paprikan i bitar och låt den koka några minuter och smaka sedan av med salt och kryddor.
 
 
 
 
 
 
 
Raita är en indisk svalkande sås med yoghurt och mynta men det blir krispigt gott med fint hackade grönsaker i tycker jag. Blanda som du vill ha den, tjock eller tunn!
 
 
RAITA 
1dl morot
1dl gurka
1 dl tomat
1 liten rödlök
1 klyfta riven vitlök
1,5-2,5 dl yoghurt
finhackad mynta eller torkad
salt, peppar, honung
 
 
Finhacka grönsakerna som du har tålamod till och rör ihop med det övriga.
 
 

En kommentar

  1. Hihi exotiskt värre:=) Älg och indiskt……! Men det är säkert minst lika gott med älg till indisk mat. Hoppas att du får en skön vecka.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*