Jag måste bara berätta att jag ska på bloggträff nästa helg på MittKök mässan i Stockholm, hoppas vi ses där? Det ska bli så kul att träffa nya människor och med flera duktiga föreläsare hoppas jag lära mig massor. Har man tur kan man vinna en kock, ja i alla fall laga mat med en, det finns 16 platser så jag håller tummarna!
Årets matbloggspris ska också delas ut och om du skyndar dig hinner du rösta här.
Jag ville ha några nya såser till köttbiten igår och hittade de här men jag halverade recepten.
Det var gott med en varm och en kall sås!
SVAMPCREME 3-4port
100g svamp av ngt slag t.ex kantareller, trattisar, champinjoner
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
1 dl creme fraiche 34%
2 msk smör
salt och nymalen vitpeppar
1. Finhacka svamp, lök och vitlök och fräs det i smöret tills vätskan försvunnit, krydda och låt fräset kallna.
2. Vispa under tiden creme fraichen tills den blir fast.
3. Rör ned den kalla svampen och låt såsen vila en stund.
BALSAMICOSÅS 3-4port
1 schalottenlök
1,5 msk socker
25 g smör
2,5 dl buljong eller vatten +1/2 buljongtärning
1/2 dl balsamvinäger
1 msk soya
maizenaredning
1. Finhacka löken, fräs den med hälften av smöret och sockret tills blandningen får en nötbrun färg.
2. Tippa i buljong, vinäger och soya och låt såsen koka utan lock i 10 minuter.
3. Red av såsen med en gnutta maizena så den blir lite simmig.
4. Koka upp såsen och runda av med resten av smöret.
Hej Karin,
Allt ser såååå gott ut 😉