“Phillabullar”

 
 
 
 Hoppsan, glömde visst att publicera det här i torsdags men ni får det ändå!
 
 
 
 
De här bullarna hade jag nästan glömt bort att de fanns och hur goda de är också!
Jag är ingen mästerfotograf och kan fortfarande inte med min kamera riktigt men det är ju kul att bilderna blivit något bättre sen 2008. Min kompis Kerstin har lovat hjälpa mig för hon har koll på kameran hon!
Nu ska här tvättas och packas lite för imorgon efter jobbet ska jag och ett gäng “gamlingar” som jobbat 25 år i kommunen (svårt att att ta in den där siffran) bli bjudna på middag på Hussborgs Herrgård.
Efter det åker jag till  Stockholm, det kommer att bli en superhelg med både bloggträff, matmässa, umgås med”sväjgan” Maria och kanske att två döttrar dyker upp också!
 

PHILADELPHIABULLAR i långpannan

150g smält smör
5dl mjölk
1paket jäst
1 dl socker
1 ägg
11 dl mjöl
1/2 tsk salt

Fyllning:

150g smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100g philadelfiaost

 

1. Rör ihop fyllningen och ställ den kallt.

2. Smörj och mjöla en långpanna och sätt ugnen på 200-225 grader.

 

3. Smält smöret och tippa i mjölken och låt den bli varm (37 grader).

4. Rör ut jästen i lite av vätskan, blanda i resten av mjölken och det övriga till en slät och lös deg.

5. Tippa degen i pannan och bred ut den.

6. Tryck ned fyllningen i små gropar,  6×7 hål och låt “bullkakan” jäsa i 30 minuter.

 

7. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda i 15 minuter.

 

8. Skär i 42 rutor när “bullkakan” kallnat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 Kommentarer

  1. Oj vad fluffig och härlig den såg ut. Detta vill jag verkligen prova. 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*