Älgwok

 
 
 
 
Här samlar man inga miljöpoäng direkt bortsett från köttet då som bara sprungit en bit härifrån. Jag blir så frestad ibland av grönsaker och frukt som “rest” långt och den här dagen såg jag inte åt den svenska vitkålen utan högg direkt en förpackning med pak choi som jag älskar.
Nu ska jag skynda mig ut i fina söndagsvädret och ta en långpromenad och bara ladda batterierna!
 
 
ÄLGWOK ca3 port
3 hg älgskav
2 portioner äggnudlar
5-6 små söta paprikor eller 1 liten paprika
6-8 champinjoner
1 liten rödlök
1pakchoi eller 1 klyfta vitkål/savoykål
1 klyfta finhackad vitlök
1 msk finhackad ingefära
1/2 chili eller en nypa chiliflakes
neutral olja
salt och peppar
 
 
WOKSÅS att hälla över eller servera vid sidan om
1 lime, saften av den
3 msk fishsauce
3 msk vatten
2 msk japansk soya
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlök
1 msk honung
 
1. Blanda ihop allt bara och smaka av så du får en god balans av alla smaker!
 
2. Dela/ hacka alla grönsaker.
 
3. Woka med olja i het panna alla grönsaker i omgångar, krydda och lägg upp på serveringsfat.
 
4. Koka nudlarna i saltat vatten.
 
5. Stek till sist köttet hett och snabbt, krydda.
 
6. Blanda sedan ner kött och nudlar på fatet tillsammans med alla grönsaker och servera med woksåsen!
 

En kommentar

  1. Här snackar vi närproducerat:)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*