![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2014/04/nasselsoppa_5360f363e087c333af7b00bc.jpg)
Häromkvällen var jag ut på fina Näset och plockade nässlor, synd att de krymper så ooootroligt!
Jag fick ihop 9 liter ungefär och efter att jag förvällt det så blev 4 burkar med ca 200g i varje och det såg bra fjuttigt ut men gott blir det i både soppa, stuvning, paj, pastasås och pesto.
Ja i alla rätter där man använder fryst spenat!
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2014/04/naset2_5360f3a7e087c30c5b65ffc4.jpg)
Skölj och rensa nässlorna noga och förväll de snabbt i saltat kokande vatten.
De behöver bara ett snabbt uppkok!
Kasta inte vattnet för det kan man frysa in nässlorna i, ha en skvimp i soppan eller ha som gödning till blommorna.
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2014/04/nasslor_5360f3e09606ee1cb85aef40.jpg)
NÄSSELSOPPA
200g förvällda nässlor (4 dl ungefär)
1 gul lök
6dl kraftig grönsaks eller hönsbuljong
3 dl grädde eller mjölk, gissa vad som blir godast?
2 dl av spadet från nässlorna
maizena+ vatten att reda soppan av lite
smör
salt, nymalen vitpeppar, en nypa socker och riven muskotnöt
1. Hacka löken fint och fräs den mjuk i smör några minuter.
2. Hacka de förvällda nässlorna och låt de också fräsa med.
3. Tippa i all vätska och låt soppan koka upp.
4. Red av soppan, smaka av med kryddor och hoppa inte över muskoten!
SKINKCHIPS
Lägg skivor av skinka på ett hushållspapper i micron och kör 2-3 minuter tills de “chipsar” till sig.
Jag tog kallrökt skinka men det funkar med alla sorter.
Låt de kallna och smula eller servera de hela till soppan.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/510991/images/2012/nsselpaj_202951855.jpg)
En smarrig paj kanske? http://chiliconkarin.blogg.se/2012/may/nasselpaj.html
![](https://usercontent.one/wp/chiliconkarin.se/wp-content/uploads/2013/05/nasselpesto_5197cf91ddf2b3355d248490.jpg)
Nässelpesto med solroskärnor http://chiliconkarin.blogg.se/2013/may/nasselpesto-med-solroskarnor-2.html