Tuppkaka, världens snabbaste kaka!

 
Idag har jag varit med på “Träning mot cancer” med ett roligt fyspass i skogen och sedan ett skönt yogapass.
Det var väl inte så att jag skuttade upp i morse direkt för jag hade ett gäng tjejer här på partaj igår och det blev inte så många timmars sömn (eftersom jag vaknar runt 6 tiden oavsett när jag lagt mig, ålderstecken tro??)
Jag gjorde det lätt för mig och bjöd bara på sånt jag kunde förbereda dagen innan:
Canneloni med en fruktig sallad
Tre små efterrätter bjöd jag på:
Lakritspannacotta, koka upp 5 dl grädde och rör i 1 dl gelesocker multi +lakritspulver och vaniljpulver, häll sedan i glas att stelna och toppa med hackad lakritschoklad!
Chokladcreme med gräddklick
Hallonsemifreddo med daim (men jag tog nötter och använde hallonsylt och minskade ned på sockret)
Här får ni ett superenkelt recept på en tuppkaka och var för heter den då tuppkaka? Jo enligt min spelkompis Ulla så fanns det en ö eller fyr vid hälsingekusten som kallades “Tuppen” och när fruarna såg sina sjömän på ingång till hamnen så rörde dom ihop kakan och när “gubbsen” klev in i stugan så var kakan klar!
Nu är det såhär att jag har en bit i frysen som passar perfekt för mig till schlagerfestivalen, ska nog reta mannen och skicka en bild. Nu är ju han i Liverpool med yngsta dottern och de ska kolla fotboll så jag gissar att han inte blir så väldigt frestad….. fast det är hans favoritkaka!

TUPPKAKA
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
5-6 droppar bittermandelolja
1 dl hackad mandel
50 g kallt smör

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och bittermandelolja till en seg smet.

3. Lägg den i en smord och mjölad form (22-24 cm).

4. Hyvla över det kalla smöret och fördela över kakan.

5. Strö över mandeln och grädda kakan i 14-16 minuter, den ska vara en gnutta kladdig i mitten.

En kommentar

  1. Det här lät ju kanon!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*