Lax, fylld potatis, gurksallad och körvelsås

Lax är alltid gott det! Här fick firren sällskap av fyllda bakpotatisar, “jacket potatoes”, en gurksallad och en enkel kall sås.
 JACKET POTATOES
 
♥ Lägg bakpotatisen i ugnen på 225 grader, pricka några hål med en sticka och låt de gå i 50-60 minuter beroende på storlek. Är det stora potatisar så räcker det med 1/2 per person.
♥ Dela potatisen på mitten när den svalnat lite, gröp försiktigt ur skalet och krossa potatisen med 1 msk smör+ 2 msk mjölk +1/2 dl lagrad ost +1 msk hackad gräslök till varje potatis, salta  och peppra.
♥ Lägg tillbaka potatisröran i skalet, strö på lite ost och gratinera precis innan de ska serveras.
 LAX
 
♥ Stek 1 laxfilé/person  snabbt i smör runt om, pressa över citron, salta och peppra rejält och låt den sedan gå klart i ugnen på 100-125 grader tills den är nästan genomstekt, 15-20 min eller 55-58 grader.
 ÖRTSÅS 2 port
♥ Blanda 1 dl creme fraiche med 1 msk grovkornig senap, 1 msk citron, 1 msk hackad körvel, 1 msk hackad gräslök, salt och peppar och ställ kallt tills det är dags att äta.
 GURKSALLAD
 
♥ Skär gurkan fint på en mandolin eller med en osthyvel och 1/2 mild lök eller 2 salladslökar fint skurna.
Ringla över olivolja, lite citron, flytande honung och strö över flingsalt och strö över något kryddgrönt.
Ja såhär kul hade jag och några kompisar i Paris förra veckan! Det var en häftig stad och Marianne hade planerat och bokat och fixat så det var bara att hänga på till alla sevärdheter man bara hört talas om ( och knappt haft en aning om vad det varit!) Vi skötte oss perfekt den här gången och gjorde allt rätt på flyget (det kan hänga ihop med steg för steg instruktionerna jag fick av Anna:-))….. sen att vår “guide” satt fast i en bilkö i fyra timmar när hon skulle möta oss och att vi då fick en mystisk taxichaffis som släppte av oss där han inte skulle är ju en världslig sak…..
Det blev inga kulinariska matupplevelser på restaurangerna men vi hade mysig picknick varje dag med goda ostar, bröd, frukter och gott vin och härlig frukost varje dag med nybakt bröd och frasiga crossianter, hög mysfaktor!
  Upp i Eiffeltornet såklart, solen sken och vi hade en fantastisk utsikt!

Premiär för pannkaka med nutella, sött? Ohh yes!

2 Kommentarer

  1. Ser ju ut som om ni haft det helt underbart!

Lämna ett svar till Kerstin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*