Jag har varit på trevligheter i Stockholm i helgen och jag flinar än! Alla vi som är med och tävlar i Cono Surs recepttävling har träffats på Restaurangakademien och ätit fantastisk mat med goda ekologiska viner.
Det var så kul att träffa nya och gamla bloggvänner och stort tack till Kinna som fixat och donat med allt och dessutom inspirerat oss receptmakare.
Ni får ett recept från kvällen som jag har kunnat äta mycket mycket mera av och jag lovar att den är god även utan anklever!
JORDÄRTSKOCKSSOPPA med ankleverterrin och gruyerost
500g skalade jordärtskockor
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 dl vitt vin
1-1,5 liter kycklingbuljong
1 liter grädde
1 dl mjölk
salt, peppar
vinäger
ankleverterrin och gruyereost i småkuber
1. Fräs lök och skockor i bitar, tippa i vinet och koka ihop tills 1/2 dl återstår.
2. Tippa i buljong och koka tills skockorna är mjuka i ca 10-15 min.
3. Häll i grädde och koka ytterligare några minuter, mixa soppan slät och sila genom en finmaskig sil och pressa ur all vätska, smaka av med salt och peppar
4. Mixa till ett härligt skum före servering och tillsätt då lite mjölk.
SEJCARPACCIO med forellrom, ostronmajonäs, sjökorall, tapiokagryn, soya
Det här var en tallrik som verkligen smakade hav och till det drack vi Bicicleta Gewurtztraminer
eller det “vita cykelvinet” som vi säger!
KALVBRÄSS med Karl-Johansvamp, bondbönor och tryffel.
Så mjuk och mör var kalvbrässen och tryffel….mums men det är ju inget man har hemma i skafferiet direkt.
Jag ska ut på Karl-Johanjakt innan det är dags för trumpetsvamp!
Till den här rätten drack vi det “röda cykelvinet” Cabernet Sauvignon Carmenere
KRYDDSTEKT ANKBRÖST med puylinser, palsternackspuré och kantareller
Ankan var jättegod och även purén och svampen men linser måste jag öva mera på, passar ju fint när min äldsta dotter kommer hem några dagar för hon lagar bara veggomat.
Här drack vi ett vin som jag inte gillade och det fanns heller inte på systembolaget, men det “röda cykelvinet” passade perfekt tyckte jag. (Det första var nog för dyrt för mina smaklökar kanske ;-))
Till sött efter fick vi eclairer med chokladcreme och chokladbräck med torkade hallon, vit choklad och jordnötter
men tyvärr blev det inget foto på det.
men tyvärr blev det inget foto på det.
Här är kockarna som lagat alla rätter, vi fick finliret att lägga upp och göra fint!
Några av oss träffades på Thai Boat och tog en drink innan allt började på Restaurangakademien.
Riktigt mysigt ställe med både sol, sand och goda drinkar!
Tror ni att vi fotade massor så isen nästan smälte i drinkarna? Japp och alla var likadana :-))
Kolla in deras bloggar om ni vill ha härliga recept!
Dricker du kaffe Håkan?;-)
Tack för en trevlig dag, nu längtar jag till November och MittKök-mässan och hoppas att vi ses då!
Kul me bloggträff 🙂
Åh vad avis jag blev. Jag vill också träffa Mårtenssonsarna och gulliga Remsan!
Ja det förstår jag men med lite tur blir det bloggträff i samband med MittKök-mässan i början på november då brukar det komma många bloggare!
Men så trevligt ni verkar ha haft. Det ser ut som en drömtillvaro för dej.
Ja det var så himla kul! Jag var ut och kollade trumpetisarna idag men de var som små trådar bara!
Verkligen superkul att träffa dig! I verkligheten. Det blev en fantastiskt rolig kväll. Och god 🙂 Hoppas vi snart ses igen. Kraaaam.
Jaa det hoppas jag med att vi gör! Ska du på MItt-Kökmässan? Kram till dig
Ja men hade vi det bra eller hade vi det bra?! Skulle ju kunna sitta och snacka hela långa natten, så himla trevligt när det bara klickar så som det gjorde.
Och nej, det var ju Irish…
Kramar till dej i massor från oss båda!
Ja det stämde liksom fint, ni åker väl inte till Stockholm på Mitt-Kökmässan eller?Kram till er!