Chocolatechip and seasalt brownie

 
 
Den här kakan är bara för oss som verkligen älskar choklad för den smakar mycket choklad och är mäktig som attan! Saltet på toppen bryter av gott så det får du inte hoppa över, en gräddklick till kan vara gott men det är gott utan också. Lättbakad var den också!
Receptet hittade jag hos Madebymary.
Kolla in hennes recept och fantastiska bilder!

 
 

CHOCOLATE CHIP AND SEASALT BROWNIE 16 bitar
 
235 gram rumsvarmt smör
4 dl / 360 g socker
4  ägg
0,75 dl ljus sirap
2 dl / 90 g kakao
2 dl / 120 g vetemjöl
1 nypa salt
100 gram mörk choklad
 

CHOKLADFUDGETOPPING

1.5 dl grädde
1,5 dl strösocker
3 msk sirap
100 g mörk choklad
80 g mjukt smör
 
Havssalt
 
 
 
1. Sätt ugnen på 175 ° och klä en fyrkantig form med höga kanter med bakplåtspapper och smöra det.
 
 
2. Vispa smör med sockret vitt och krämigt, sikta ner kakao och vänd samman detta med sirap och salt.
 
 
3. Knäck i ett ägg i taget, rör om och sikta sedan ner vetemjölet i smeten.
 
 
4. Grovhacka chokladen och vänd ner det i smeten och blanda noga.
 
 

5. Fyll formen med smet och och grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min och låt den sedan svalna.

 
 
 
6. Blanda socker, sirap, grädde och den mörka chokladen i en kastrull (chokladen ska vara delad i mindre bitar)
 
 
7.Värm på medelhög värme, rör hela tiden och låt det  koka i ca 5 minuter, tills blandningen är tjock och blank.Dra kastrullen från plattan och blanda ner det mjuka smöret.
 
8. Häll toppingen över kakan och låt den vara kvar formen.Låt svalna och ställ sedan i kylskåp fram till servering.
 
 
 9.Lyft upp kakan från formen med hjälp av bakplåtspappret, skär  i 16 bitar och strö lite havssalt på varje brownie.
 
 
 
 

6 Kommentarer

  1. Muuums smaskens 😉

  2. Låter helt perfekta! Och farligt goda!

  3. Oj så gott! Dessa måste jag nog prova – snart.

Lämna ett svar till Matro Sara Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*