Alltså vad tror ni om en ljummen sallad efter alla helger med massor av mat?
Kanon tycker jag men toppa med lite krispiga rostade nötter av något slag eller pumpakärnor för det glömde jag!
Quinoasallad med kyckling och rödbetor ca 3-4 port
500-600g kokta rödbetor
2-3 portioner quinoa, hur du kokar står på förpackningen
2 kycklingfileér eller rester från en kycklingmiddag
1 påse blandade blad gärna med ruccola och spenat
100g getost, brie eller flisor av någon hårdost
1/2 citron, saften av den
olivolja, honung
pasta rossokrydda (santamariakvarn) eller någon annan favoritkrydda
salt och nymalen peppar
färsk timjan om du har
Gott till: Mjukt bröd och lite creme fraiche med vitlök
1. Koka rödbetorna mjuka (stek under tiden kycklingen), gnugga av skalet när de svalnat lite och klyfta dem.
2. Stek kycklingfileérna i smör, krydda med salt, peppar och pastarossokryddan. Låt de gå klart i ugnen på 100 grader till de når 70 grader (ca 30 minuter) Skär sedan i skivor och pressa över lite citron.
3. Koka quinoan och krydda på rejält i vattnet med favoritkryddan eller buljongtärning, smaka av med lite citronsaft och kryddor.
4. Bygg ihop salladen på ett stort fat, toppa med ost och ringla över olivolja, honung och lite flingsalt.