Kladddkaka med kolasås och krispig topping!

 
 
Planen var att börja det här året extra nyttigt…….men det är bra tråkigt om man blir för hälsosam eller vad säger ni? Hur som helst är ni sugen på något riktigt smarrigt eller ska ha en enkel efterrätt så testa den här “kladdisen” , receptet och massor av annat gott finns här hos Jennys Matblogg.
Lättsamt blir det när det finns färdigkokt kond.mjölk att köpa om man tänker impulsbaka!
Jag tog lakritschoklad till toppingen och det blev jättegott.
 
JENNYS KLADDKAKA

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk ( alt. 1 burk kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

 

Topping : Rice crispies, ca 2 dl + 120 gram mjölkchoklad  (jag tog Marabou lakrits)
Servering: Hallon och vispad grädde
 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
 
 
2. Smält smöret och låt svalna lite.
 
 
3. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner det i smeten, rör sist ner smöret.
    Bara röras ingen vispning!
 
 
4. Täck botten på en rund form med avtagbara kanter med bakplåtspapper och smöra/mjöla kanterna.
 
 
5. Bred ut hälften av kladdkakssmeteni formen, klicka ut kolakrämen och toppa sist med resten av smeten.
 
 
6. Grädda i cirka 20-30 minuter och kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar lite i kylskåpet.
 
 
7. Smält chokladen över vattenbad eller i micron, rör sedan ner rice crispies, bred toppingen över kakan och ställ svalt fram till servering.

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*