Halloumibiffar med mangodressing

 
 
 
Om ni tror att ni inte gillar vegetariska biffar då tycker jag absolut att ni ska testa de här!
De blev jättegoda, det tyckte mannen också som annars gillar köttiga burgare.
Receptet hittade jag här och du måste absolut göra dressingen för den passade perfekt till.
Jag gjorde rostade rotsaker till och det blev lite overkill tycker jag men är man riktigt hungrig så!
 
 
 
HALLOUMIBURGARE
200g halloumiost (jag tog 150g halloumi +50g fetaost)
1 morot
1 klyfta riven vitlök
3 ägg
2 msk potatismjöl
2 tsk ströbröd (tog lite drygt)
1 krm chiliflakes (sambal, chilimix eller färsk chili funkar också fint)
3 msk hackad gräslök
nymalen svartpeppar
olja till stekning
 
 
MANGODRESSING
1,5 dl matyoghurt (tog creme fraiche)
3 msk mangochutney
 
 
GODA TILLBEHÖR: Bröd av något slag, sallad, tomater, picklad lök
 
 
 
1. Riv ost och morot grovt och blanda sedan ihop det med resten av ingredienserna och låt smeten vila 10 min.
 
 
2. Rör ihop dressingen.
 
 
3. Forma sedan 4 stora biffar eller flera små och stek ca 2 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
 
 
 
Börja förresten med att lägga in löken för det är bästa tillbehöret!
 
 
Jag hoppade över chilin den här gången men det är en smaksak!
 
PICKLAD LÖK
2 rödlökar, medelstora
2 msk ättika 24%
4 msk socker
6 msk vatten
färsk chili eller en nypa torkade flakes
 
1. Koka upp ättika, socker och vatten och häll det över den skivade löken.
 
2. Strö över chili och låt löken kallna i lagen.
 
 
 

En kommentar

  1. La minsann in min egen rödlök igår ^^ inte samma recept dock. Men ack så god!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*