Kycklinggryta med soltorkad tomat och bacon

 
Hoppas ni alla mammor haft en fin dag idag och tänkt på er själva lite!
Jag har haft det så lugnt, Frida och Petter som bor nära kom hem med tårta och present från alla barnen.
Plockade nässlor som jag åkte med till min fina mamma och såklart en liten present också.
Mannen bjöd på mat idag, grillad korv med pinne i :-)) han blev liksom inspirerad av pintxos i Madrid, det blev en kul middag!
Här får ni en gammal kycklinggoding som är god och enkel för jag gissar att alla kan grilla korv!
 
 
KYCKLINGGRYTA MED BACON OCH SOLTORKAD TOMAT 4-5port
500g kycklingfilé i småbitar
1 paket bacon
1  paprika
6-8 soltorkade tomater
2 klyftor vitlök
färsk eller torkad chili, smaka dig fram, sambal funkar också fint!
2 dl kycklingbuljong eller vatten+1 tärning/fond
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2-1 kruka basilika
mycket svartpeppar, och ev Santa Marias Pasta Rossakrydda i kvarn
maizena+ vatten till redning
 
 
 
1. Fräs kyckling och bacon tills det fått färg och pytsa sedan i paprikan, tomaterna och vitlöken i bitar i bitar och låt det fräsa några minuter. Krydda!
 
 
2. Tippa i buljong och grädde och låt grytan puttra några minuter.
 
 
3. Lägg i hackad basilika, red av grytan och smaka av om det behövs mera kryddor.
 
 
4. Koka pasta och servera till grytan, pappardelle passar fint!

2 Kommentarer

  1. Härligt när fantasin inte sätter några gränser och inspirationen är på topp:)
    Fast vi föredrar nog kycklinggrytan om vi får välja:):)
    Kramar till dej Karin!

  2. Testade denna förra veckan och den var supergod! Nu är jag på jakt efter midsommarrecept här. Glad sommar!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*