Jag vet många i mina krokar som har älgfärs i massor gärna vill ha nya “färsideer” .Trots att man älskar den vilda smaken så är det härligt med andra smaker som omväxling, testa vet jag!
Fräs med de grönsaker du har och gillar, själv hade jag inte så mycket hemma men kål och morötter räcker länge det också!
ASIATISK FÄRS MED GRÖNSAKER
500g köttfärs, lamm hade jag men det funkar med den färs du har
300g vitkål
2 stora morötter
6 stora champonjoner
3 klyftor vitlök
2 msk finhackad ingefära
1/2-1 chili
1/2 kruka koriander
1/2 msk flytande honung
2-3 msk japansk soya
1-2 msk citron
olja till stekning
1. Strimla vitkål, morot och skiva champinjoner. Hacka ingefära, vitkål och chili fint.
2. Stek färsen i lite olja, blanda i soyan och lägg den åt sidan.
3. Woka sedan hett och snabbt morötter och sedan vitkål, låt till sist vitlök, chili och ingefära fräsa med.
4. Blanda nu ner färsen och veva runt i pannan så allt blir varmt, smaka av med honung, citronsaft och hackad koriander.
5. Servera med kokt ris och ljus soyasås.
Sommarens semester blev precis som ifjol Furillen på Gotland, lugnt och otroligt vackert ställe men åndå nära till bra mat och mysiga fik. Roligt sällskap hade vi i år och här är vi på Fabriken och väntar på spännande mat!
Filip Fastèn med personal grejar med maten vi ska få, det mesta på kvällens gröna meny är rökt.
Enbär och fläder från Furillen som blivit gin.
Friterad mossa, potatiscreme och kapris från något som jag glömt, krispigt och gott!
Det här var kvällens godaste, blomkålssorter med tomatvatten.
Här under gömde det sig njurtapp, jordärtskocka, mangold, lök, kantareller och krondill.
Kålsymfoni, rostatbovete, gurka, kålrabbi, sabayon, vildmorotsblomma.
Fulaste bilden men efter lilla soppan med blomkål så var det här kvällens silverplacering!
Älgörtsglass, smultron och rosenblad så himla god mandelsmak på glassen och som av en händelse plockade jag älgört idag och experimenterar med en glassmet, får se vad det kan bli!
Gott!
Friterad mossa!?!?!? Wow, vilken häftig meny, så spännande med alla märkliga och annorlunda rätter.
Viltfärs är nästan den enda färsen som vi äter, frysen har varit proppfull av vildsvin och hjortkött. Det är verkligen gott och går ju att göra en fasligt massa gott på.
Kramar på dej Karin!