Julbordsfavoriter och test av julöl!

Det blev en mysig första adventshelg här ska ni veta med ungdomar i stugan och äldsta dottern kom hem med sin pojkvän Cyril för första gången.
Mycket kärlek, ljus och såklart en massa mat så det kan inte bli bättre. Språkträning får vi i massor eftersom han pratar engelska (men är fransman) och vår yngsta dotters pojkvän Lewis också är engelsman!
Jorå snart så flyter det på 😉
Några flaskor öl har kommit för provsmakning och eftersom jag inte dricker öl alls så har nu mannen m.fl provsmakat de här två ölsorterna från Södra Maltfabriken

 

Södra Stout beskriver man såhär:

“Södra Stout har lagrats sex månader på ståltank innan buteljering och dess kraftfulla smak har toner av russin, körsbär, kakao och saltlakrits. Ölet passar bäst till desserter, och smakerna går väl ihop med såväl mörk choklad som en gräddig vaniljglass”

Jag tycker det låter helkonstigt med öl till söta saker men här har det testats med mörk choklad till och det passade perfekt, särskilt Lindts mörka med lakrits.

Smakrik och fyllig öl som gifte sig med choklad på ett underbart sätt hälsar mannen! (kan meddela att han är rätt kinkig på öl)

Dear Santa  så här beskriver man den:
“Citrustonerna tillsammans med maltens knäckiga smak ger Dear Santa en lätt och krispig topp vilket gör att den både gifter sig väl med julbordets alla smaker men också fungerar utmärkt att avnjutas ensam”
Cyril tyckte såhär  “very rich, nice small touch of spices just enough to bring you to the christmas spirit”
 Här hittar ni några av mina favoriter på julbordet!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*