Enkelt, gott och lite sött blev det här brödet och receptet kommer från
COOP. Bara att blanda ihop och grädda på direkten. Det behövs inte så mycket torkad frukt som det står i receptet utan jag tog ungefär hälften.
Vill man inte äta det till frukost så skär små bitar och ät med ost till glöggen!
FRUKT OCH NÖTBRÖD 1 formbröd
300g nötter och frön (pumpakärnor, solroskärnor, linfrön och de nötter/mandlar du gillar)
300g torkad frukt men det räcker med hälften! (aprikoser, russin, äpplen, plommon….)
1,5 tsk salt
2 dl rågmjöl
4 dl vete
5 dl fil
2 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1. Hacka nötterna grovt och strimla frukterna.
2.Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl.
3.Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten och rör ihop till en jämn smet.
4. Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter med bakplåtspapper i, grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar (mitt var klart efter 1,5!)
5.Täck ev brödet på slutet med ett bakplåtspapper om det blir för mörkt.
6.Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.
Där är ju godsaken vi såg på ditt instagram igår, det såg så otroligt frestande ut! Perfekt att det är bröd utan jäst i, då går det undan med bakningen och det gillar vi.
Kramar på dej