Kycklinggryta med bacon soltorkad tomat

 
Det här är en bra rätt efter helgerna när vi ledsnat på julmat och en bra bjudrätt om man är många, lagade så här när vi firade en vän som fyllde 50 för ett tag sedan. Det kanske blev aningen för mycket vätska i receptet men hellre för mycket sås än för lite ;-). Snyggt och gott blir det med paprika i olika färger och purjo blir också gott i men den här gången skippade jag det!
Ruccolan gav en bra smak på såsen mycket mer än spenat faktiskt, passar bäst med pasta till tycker jag men det är en smaksak såklart!
 
 
 
 KYCKLINGGRYTA med bacon och soltorkad tomat  6-8 port
1 kg kycklingfile eller lårfilé
2 paket bacon
10-12 soltorkade tomater
1 liten påse ruccola eller spenat, 70g
2-3 klyftor riven vitlök
5 dl hönsbuljong
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
2 msk maizena till redning
1/2 kruka färsk basilika eller 2-3 tsk torkad
salt och nymalen svartpeppar
 
 
 
1. Dela kycklingen i små bitar och bryn dem hett och snabbt i panna (använd gärna oljan som tomaterna legat i ), krydda och lägg över i en gryta.
 
 
2. Tippa i buljong, grädde och creme fraiche och låt grytan sjuda försiktigt.
 
 
3. Skär baconet i bitar och stek det i pannan, låt riven vitlök och tomaterna i småbitar fräsa med på slutet.
 
 
4. Lägg baconfräset i grytan och låt allt puttra några minuter.
 
 
5. Hacka ruccolan/spenaten och ev basilika och tillsätt det i grytan, red av med maizena+vatten till den konsistens du vill ha på såsen.
 
 
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*