Nyårsmeny x3

 
 
Gissar att du redan planerat maten till nyårsafton men är du i sista minuten så får du några av mina favoriter här!
Själv ska jag bli bjuden på mat och det är alltid spännande det.
Nu vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och jag är så glad att ni tittar in till mig och min blogg! ♥♥♥♥
 
 
 
 
Varmrökt lax med creme fraiche och rödlök på en god knäckebit.
Riv pepparrot i cremefraichen eller blanda i pepparrotsost!
 
 
3 varmrätter!
 
 
 
 
 
 
 
FLÄSKFILE MED OST,RUCCOLA OCH BACONSNURR 3-4 port
1 fläskfilé
1 paket bacon
50 g philadelphiaost med örter och vitlök eller den smak du gillar
salt, peppar+favoritkrydda just nu gillar jag en med soltorkade tomater och örter
ruccolasallad

1. Skär bort hinnorna från köttet och gör ett djupt snitt längs med filén.

2. Krydda köttet runt om och fyll snittet med ost och lite ruccola.

3. Kläm ihop filén och vira runt bacon.

4. Bryn köttet runt om och lägg det sedan i en ugnsform i 25-30 min på 150 grader.

 
Såsen:
2 dl grädde
150 g philadelphiaost
1 dl kraftig buljong (från pannan + fond/tärning)
1 dl hackad ruccola eller något annat grönt

1. Koka ihop grädde, buljong, ost och låt det puttra någon minut.

2. Smaka av såsen och rör ned det gröna.

 
 
3 Efterrätter!
 
 
 
 
 
 
 
 
Instagram photo by chiliconkarin - Soffdag och efterrätt hör inte ihop men gott var det! #efterrätt #cremebrulee #hallon #blåbär
 

2 Kommentarer

  1. Vill inte vara petig, men du vet om att råa champinjoner är giftiga va?
    http://www.svamp.se/se-upp-med-raa-champinjoner/

    • Bra att du hojtar till ;-), det visste jag inte men vi har pratat om det eftersom man måste tillaga vild svamp. Ofta så är det ju dressing med syra som pressas på så det borde ju funka som en liten tillagning 😉

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*