Pulled Älg en riktig höjdare!

 

 
Hoppas ni haft det fint i jul för det har jag! Väldigt tyst och lite ledsamt nu när alla ungdomar dragit hem och ska ut och flyga kors och tvärs….. och det där med hejdå gillar inte jag, tur att två av barnen bor nära i allafall 😉
 
Har ni tröttnat på julmat då? Inte riktigt än för mig men vi bröt av med en annan middag igår  “tacostyle”, lite omväxling är bara bra det. Jag har gjort pulled älg några gånger bl.a till ett bröllop där brudparet ville ha hamburgermeny ( Kidneybiffar och Halloumibiffar ), små sliders och det blev superbra med det långlagade älgköttet. Med några omgångar gjorda kan jag bara meddela att ju “sämre” kött man har desto godare blir den här rätten. Då menar jag de där seniga musklerna som man brukar mala eller “korsochtvärsbitar” som man tänker göra kokkött/pölsa av de blir bara bäst till pulled Älg!  På med en köpt eller egengjord BBQ-sås, lök, vitlök, ner i en gryta och in i ugnen på låg temp. i mååånga timmar! Just det här köttet var nog inne i 8 timmar så det är ju ingen snabbmat direkt men den sköter sig ju själv 😉
 
 
Här har ni recept och byt bara ut fläskköttet mot älg om du vill!
 
  • Hoppa absolut inte över den picklade löken för den bryter av så fint mot köttet, lova!!
 
  • Servera med rostade rotsaker, potatismos/sötpotatismos, pitabröd/hamburgerbröd, tortillabröd eller tacochips.
 
  • Vitlökssås och BBQ-sås måste det vara och den sistnämnda har du ju redan i grytan från långkoket!
 
  • Sallad, tomater och majs och de grönsaker du gillar!
 
 
 
 

4 Kommentarer

  1. Temperatur i ugnen? Det står inte i receptet som du länkar till.

    • Karin Walker

      Hej Sofia! Förlåt att jag svarar sent här men är sjuk just nu. Kör på 100-120 grader, brukar köra på 100 grader men det tar lite längre tid då. Man ska inte ha bråttom med detta för beroende på köttkvalitet kan det ta olika lång tid. Innan du tar ut det ska köttet kännas riktigt mjuk och falla sönder lätt. Lycka till 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*