Grekisk panna

 
Det här har ni väl alla gjort för det var ju en poppisrätt för flera år sen men ibland kan det vara bra att skaka liv i gamla godingar! Töntigt namn kan jag tycka för vad är det som är så grekiskt? 😉
Gissar att jag inte frestar så många med den här bilden men jag var sååå himla hungrig så det fick bli ett foto vid fläkten men lilla familjen hälsar att det var jättegott.
Det här blir gott med kryddiga korvar också om man vill ha en snabb vardagsrätt!
 
 
GREKISK PANNA 3-4 port
1 fläskfilé
4 stora potatisar
1 röd liten paprika
1 gul liten paprika
2 små rödlökar
8-10 småtomater
1 näve ruccola
1/2-1 fp fetaost
 
Marinad:
3/4 dl raps eller olivolja
1/2 dl soya
2-3 klyftor vitlök
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal
 
Vitlökssås:
2-2,5 dl creme fraiche 34%
1 klyfta vitlök
1 tsk persillade eller ngn örtkrydda som du gillar, färsk eller torkad
 
 
 
1. Putsa köttet, skiva i 1/2 cm tjocka skivor och lägg i marinad minst 30 minuter gärna några timmar.
 
 
2. Klyfta potatisen och kör den i en ugnsform med olja, salt och ngn örtkrydda på 225 grader i ca 20 minuter.
 
 
3. Rör ihop såsen och ställ den kallt.
 
 
4. Skär paprika i bitar och löken i klyftor (jag låter rotfästet vara kvar så håller löken ihop) och fördela det över potatisen.
 
 
5. Låt marinaden rinna av i ett durkslag, lägg sedan köttet i ugnsformen och in i ugnen i ca 10 minuter.
 
 
6. Till sist delar du tomaterna och låter dem gå med i ytterligare 5 minuter.
 
 
7. Vänd sedan ner hackad ruccola, smula över fetaosten och sedan är det bara att mumsa tillsammans med vitlökssåsen.
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*