Torsk med ägg, brynt smör och pepparrot

 
 
Här kommer en favorit i repris och det passar fint om du som jag har torsk i frysen.
Bor du så att du kan köpa färsk fisk så är det såklart det godaste!
Har du tid att rimma torsken 1 timme innan du kokar den så blir den extra god men det blir gott ändå om du bara sjuder den som den är.
 
TORSK med ägg, brynt smör och pepparrot 3 port
 
400g torsk i portionsbitar
 
LAG till torsken, blanda och låt fisken ligga där i ca 1 timme
1/2 liter kallt vatten
1/2 dl salt
1/2 dl socker
 
 
KOKA IHOP 1/2 liter vatten, purjo eller lökbit, lagerblad, salt och kryddpepparkorn i några minuter och låt sedan fisken sjuda i ca 5 min och lova att den bara sjuder ingen stormkokning;-))
 
 
Koka potatis och ägg och hacka/dela ägget.
 
 
Bryn smöret sakta tills det blir ljusbrunt och får en nötig, knäckig smak
 
 
Riv pepparrot och strö över fisken!
 
 
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*