Isterband gillar jag och allra bäst med stuvad kål av ngt slag men med stuvad potatis och rödbetor är det inte fel heller. Spanade runt efter något annat att göra med de feta korvarna tillsammans med pasta och hittade några recept där man bytt ut färska korvar mot isterband men det fick bli ett recept av det som fanns hemma.
Jodå COOP hade extrapris på Nyhléns och Hugossons den här veckan om ni tycker det verkar isterbandstätt här på bloggen!
Här är några flera recepttips:
PASTASÅS med isterband 3-4 port
2 isterband
1 liten gul paprika
1 dm purjolök
1 stor klyfta vitlök
4 plommontomater eller 2 större
2 dl grädde
1 dl mjölk
1-2 msk torkad salvia eller ngn örtkrydda du gillar!
rapsolja
salt och nymalen svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
1. Skär paprika och tomater i småbitar, hacka purjo och vitlök.
2. Fräs först lök, vitlök, salvia och paprika mjukt i olja några minuter och pytsa sedan i tomaterna.
3. Lägg grönsaksfräset åt sidan, ta bort skinnet från isterbandet och stek köttet i pannan.
4. När det fått färg så tippa i grönsaker, grädde och mjölk och låt det puttra ihop, smaka av med kryddor och ev persilja.
5. Kokade bönpasta för första gången och den var verkligen suuupergod och superdyr men det kommer bli repris på den!
STUVAD SAVOYKÅL ELLER VITKÅL 3-4 port
3-4 hg vitkål eller savoykål
3 dl mjölk
1 dl av kokspad
1 dl grädde
ca 2 msk maizena
1 dl riven stark ost
riven muskotnöt
salt, nymalen vitpeppar
ev. persilja
3 dl mjölk
1 dl av kokspad
1 dl grädde
ca 2 msk maizena
1 dl riven stark ost
riven muskotnöt
salt, nymalen vitpeppar
ev. persilja
1. Dela vitkålen i bitar och koka den mjuk i saltat vatten.
2. Slå av allt vatten utom 1 dl (jag låter kålen koka utan lock så det blir konc. kokspad)
3. Tippa i all vätska blandat med mjölet och låt det puttra ihop sig.
4. Smaka av med kryddor, ost och ev. något grönt.