Köttfärsfyllda paprikor

  fylld paprika2

Det var inte igår man fyllde paprikor och skjutsade in i ugnen 😉 men en retrorätt a`la 80 talet funkade fint som en middag i veckan. Extra bra om man har köttfärsrester och lite ris över då går det tokfort att laga!Jag hoppade över att förkoka paprikan, den blev mjuk ändå. Såklart kan man ta mera ris och fylla ut med svamp eller grönsaker för de här blev “köttiga”.

INGREDIENSER

  • 4 paprikor
  • 3 hg köttfärs
  •  1 stor lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk sambal
  • 1 dl okokt ris
  • 250g passerade tomater
  • 2,5 dl buljong från kok eller tärning/fond
  • 1/2 msk soya
  • nymalen svartpeppar och ev salt
  • olja
  • 3 dl riven ost
  • någon torkad örtkrydda

Gott att äta till: 250 g Keso utrört i 1 dl cremefraiche och 2 tsk persilladekrydda (eller 1 klyfta vitlök+örtkrydda)

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och dela paprikorna på mitten om de är stora eller skär av toppen om de är små.

 

fylld paprika

 

2. Hacka lök och vitlök

3. Bryn färsen i lite olja och låt lök, vitlök och spiskummin fräsa med på slutet, salta och peppra.

4. Rör ned ris, tomater, buljong, sambal, soya och låt allt småputtra i 10 minuter under lock.

5. Smaka av röran innan du lägger den i paprikorna, strö ost över och kör dem i ugnen i ca 30-40 minuter tills paprikorna är mjuka och osten fått färg.

6. Strö örtkrydda över och servera med vitlökssås med keso.

 

fylld paprika1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*