Korvish, broccoli och paprikabulgur och vitlökssås

korvish2

Här blev det ingen söndagsstek utan en snabbfixad korvmiddag! Jag blev nyfiken på scans nya korv, korvish som innehåller 45% grönsaker och ja det var inget fel på den, helt ok tycker jag. Det finns både Korvish och Järpish med olika smaker och den här var smaksatt med örter. Tanken att dra ner på köttet och öka på med det gröna är ju en perfekt idé tycker jag!

 

INGREDIENSER

Middag för 4-5

  • 2 fp korvish à 250 g
  • 250g färsk broccoli
  • 2 snackpaprikor
  • 3 dl okokt bulgur+ grönsaksbuljong att koka i
  • 2 klyftor vitlök
  • 3-4 msk pressad citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja till stekning
  • 3 dl cremefraiche eller yoghurt
  • 1-2 klyftor  riven vitlök
  • 1 tsk örtsalt/salt +örtkrydda

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skiva broccolistammen  och gör små buketter av broccolin.
  2. Skiva vitlöken fint, dela paprikan i bitar och rör ihop vitlökssåsen (cremefraiche, vitlök och örtsalt)
  3. Koka bulguren sakta i buljongen.
  4. Fräs först broccolin på svag värme några minuter i olja och tillsätt sedan paprika och vitlök, krydda.
  5. Stek korven.
  6. När bulguren är mjuk, rör om den, pressa över citronen och blanda den med broccolifräset.
  7. Lägg grönsaksbulgur på ett fat och toppa med korvarna och servera med vitlökssåsen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*