Vegetarisk bolognese

vegetarisk bolognese

Ja eftersom hälften av mina ungdomar äter mest vegetariskt så fick det bli en köttfärssås utan köttfärs och jag hoppas att alla kommer att gilla den. Nykokt pasta och med massor av ost på toppen ja då funkar det nog! Nu åker den dock i frysen och plockas fram när det behövs snabbmat.  Till helgen kommer alla kids hem och jag längtar sååååå!

 

 

INGREDIENSER

  • 2 stora morötter
  • 1 stor palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 fp kokta röda linser a`175g
  • 500g passerade tomater
  • 1 msk torkade örter
  • 3 dl vatten + 1-2 tärningar vegetarisk ekologisk buljong/ fond
  • nymalen svartpeppar och ev salt
  • 3 msk olja

 

Gör så här:

  1. Skala morötter, palsternacka, lök och vitlök, skär dem i små fina bitar och skiva sellerin.
  2. Fräs alla grönsaker och örter några minuter i oljan i en rymlig kastrull utan att de tar färg.
  3. Tippa i linser, tomater, vatten och buljongtärningar och låt såsen puttra på svag värme 10-15 minuter
  4. Smaka av med kryddor och späd med vatten om såsen är för tjock.

 

vegetarisk bolognese1

 

 

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*