Baconlindad sparris, pocherat ägg och brödkrutonger

sparrisförrätt

Enkel liten förrätt får ni här här men nästa gång gör jag en hollandaisesås till för det blir snäppet godare än ägget tycker jag!

Här ser du hur man får till fina ägg!

 

INGREDIENSER

  • 2-3 sparrisar per portion
  • 1 skiva bacon per portion
  • 1 liten skiva vitt bröd/portion
  • olivolja
  • citronolja
  • hyvlad parmesan eller någon annan vällagrad ost
  • salt
  • pocherat ägg eller hollandaisesås

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär eller bryt bort det nedersta på sparrisen, rulla ihop dem med baconet och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Dela brödet i mindre bitar och lägg också det på en sida av plåten, ringla över olivolja, salta.
  4. Kör i ugnen tills allt fått färg, ta bort krutongerna om de blir klara tidigare.
  5. Servera med pocherat ägg eller hollandaisesås, kkrutonger, ringla över citronolja och hyvla lite ost på toppen.

 

 

 

 

HOLLANDAISESÅS
150g smör
3 äggulor
2 msk vatten
1 msk citronsaft
salt, nymalen vitpeppar
1. Smält smöret.
2. Vispa ihop äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull.
3. Värm på svag värme under ständig vispning tills röran tjocknar men den får inte koka!
4. Ta kastrullen åt sidan och droppa sedan i det smälta smöret, lite i taget och vispa som en tok tills du har en fluffig sås.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*