Det här blev en god fiskgryta som passar till både vardag och fest. Vill du göra den festligare så pytsa i räkor, musslor och servera med en klick creme fraiche på toppen.
INGREDIENSER
- 400g torsk eller annan vit fisk i bitar
- 1 liten lök
- 1 stor klyfta vitlök
- 1 stor morot
- 1 fänkål , inte en jättestor
- 1 kuvert saffran
- 3 msk tomatpuré
- 5 dl fiskbuljong
- nymalen svartpeppar
- maizena+vatten till redning
- 1 dl hackad dill
- 2-3 msk olja eller smör
Gör så här:
- Strimla alla grönsaker och fräs de i en gryta, tillsätt sedan saffran och tomatpuré och låt allt svettas lite utan att det tar färg.
- Tippa i buljongen och låt allt småputtra tills grönsakerna är mjuka men med tuggmotstånd.
- Lägg i fisken och låt den bara sjuda i några minuter, ingen stormkokning!
- Smaka av med kryddor och dill och red om du vill ha en simmigare sås.
Här får ni några andra goda fiskrecept!