Italienska smaker på min blogg!

nektarinsallad1

Hela familjen har varit en vecka i Toscana utanför en liten stad som heter Poppi och det var helt fantastiskt ja allt utom vädret då 😉 Det blev inte många långa stunder vid polen i solen som jag tänkt men det blev att vi åkte runt och tittade desto mera. God mat blev det såklart! Vi hyrde ett gammalt fint hus på en bergssluttning som var helt perfekt för oss när vi var många. Det var så kul att både mamma och alla barnen kunde hänga med! Det blev som en födelsedagsresa eftersom mamma fyllt 80, jag 50 och äldsta dottern fyller 30 i sommar och hon jobbar är i grekland då.

Den italienska brödsalladen Panzanella älskar jag men Italienaren i ostdisken han bara skakade på huvudet när jag skulle köpa ost till salladen.  -No no formaggio!!!! Men nu när jag fyllt 50 så gör jag som jag vill;-)

Det ska vara mycket tomater och även paprika, rödlök, krispig sallad av något slag, basilika och flisad parmesan tycker jag och krispiga stekta krutonger som man vänder ned precis innan det är dags att äta. Vinegrett med vitlök och en gnutta honung är ett måste! I min senaste panzanella klyftade jag i nektariner och smulade fetaost, ja ta det du gillar helt enkelt.

Den här salladen passar perfekt till sommarens alla grillningar och toppad med lufttorkad skinka blir det en hel måltid!

 

Här blev det en panzanella med avokado!

 

 

Pasta Carbonara och här hittar du flera av  mina pastarecept!

I Landleys kök doftar det också Italienskt!

Hos Kryddburken dukas det till italiensk buffé.

Mycket gott Italienskt hos Mårtenssons.

 

bruschetta

Det enkla är oftast det godaste!

Bruschetta med tomat, basilika, rödlök, olivolja, citron, vitlök, salt och peppar!

 

DSC_0225

Här är huset vi bodde i, Casa Fantone.

Det var längesen jag lade ut bilder på familjen så här kommer det några 🙂

 

IMG_3490

Petter, Lisa och Frida värmer upp inför dagen!

DSC_0267

Den enda soliga stunden vid polen!

 

DSC_0126

Frida och Anna har bästa frukostplatsen!

DSC_0129

 

DSC_0244

Kallt i polen men en vacker utsikt!

petter5

Pecorino såklart och vi gillade den lagrade varianten bäst men den slår inte parmesanost!

När vi åkte igenom Toscana och Pienzaområdet som är det ställe man gör mest pecorino i Italien så såg vi inte ett enda får??? Mycket märkligt tyckte vi men det kanske finns en förklaring?

 

IMG_3489

Husägaren Gianfranco, bjöd på olivolja, vinsanto, favabönor och sallad som han odlat/producerat själv.

Han var otroligt trevlig och hjälpsam på alla sätt!

 

petter3

Lisa och Frida med mormor på väg att kolla in Poppi.

petter7

Petter och jag i dimman vid grillen!

petter4

Köttet fick godkänt av Lisa!

DSC_0107

Min fina mamma i Florens vid PontioVecchio.

DSC_0201

Anna och hennes pojkvän Cyril i Montepulciano.

 

Tommy och jag får väl också ställa upp på ett foto i fina Poppi.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*