Det blir nog spenat som jag får odla framöver för det och rädisor är det enda som jag lyckas få upp i mina land! Ja jag vet att det är det enklaste och att det växer hur man än gör 😉 hoppas bara att det övriga tar fart för just nu är det jämngrönt ut av allt ogräs!! Hur som helst kommer det att bli spenat några dagar framöver för det är inte så mycket så jag ska frysa in och har jag tur så kommer det nya blad.
Den här krämiga spenatsalladen på Taffel ser enkel och god ut!
Jag köpte ett supergott bacon från Fjäll Chark, det var ju dyrare men mycket godare och nästan 200g i paketet.
Nu blev det här ingen såsig pastarätt utan mera Italianstyle men skvimpa i lite grädde sist av allt om du vill ha det krämigt!
En krämig vegetarisk pasta hittar du här hos Sandras Matkrypin!
SPENATPASTA 4port
Ingredienser:
- 300-400g okokt pasta
- 2 paket bacon ( a`140g)
- 140-200g bladspenat/babyspenat
- 8-10 soltorkade tomater i olja
- 2 klyftor vitlök
- 1dl hackade färska örter t.ex basilika, timjan, persilja, oregano
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja/kallpressad rapsolja
- riven lagrad ost, gärna parmesan
- en äggula/portion till den som gillar det
Gör så här:
- Koka pastan i rejält saltat vatten.
- Skär bacon, spenat (bara om det är stora blad) och tomater i bitar, hacka vitlök och riv lite ost.
- Stek baconet och när det fått färg så låt vitlök och tomater svänga runt.
- Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop och mjukna, krydda med salt och peppar.
- När pastan är kokt slå av det mesta av vattnet (spar en liten skvätt) och vänd ner baconfräset i pastan.
- Blanda runt och smaka av med de färska örterna och ev mera kryddor.
- Servera med en äggula eller ringla över lite olja och strö över riven ost!