Ja nu har även vi kommit igång med grillningen fast det tog tid, det kan bero på att grillen skulle monteras ihop men det fixade svärsonen och mannen för någon helg sedan! Nu har vi börjat semestern och det känns såklart skönt och såhär på första dagen har jag rensat i mina land och det växer väl sådär;-)
KRYDDSMÖR med salvia var jättegott till köttet men det blir gott med vilken hackad örtkrydda som helst och glöm inte vitlök!
Nu kommer det en mix på mina tidigare recept som passar till grillat , hoppas att du vill testa något av dem!
BEARNAISESÅS
200g smör
3 äggulor
1 msk dragonblad i vinäger (funkar med torkad dragon+vinäger också)
1 msk vatten
1 msk persilja
salt och nymalen peppar
1. Smält smöret i en kastrull, skumma från ytan så att smöret blir klart.
2. Vispa samman äggulorna med dragon och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt det sjuda på svag värme under vispning tills det tjocknat ( tils den inte omedelbart går samman om du drar ett spår i kastrullbottnen).
3. Ta kastrullen från plattan och droppa försiktigt i smöret under ständig vispning tills såsen tjocknar, undvik att vispa ner bottensatsen från smöret (jag tog med det ändå och såsen blev ngt tunnare men fantastiskt god)
4. Smaka av såsen med hackad persilja, salt, peppar och en gnutta vinäger ville jag ha!
En enkel pepparsås får du
här.
GETOSTFYLLD PAPRIKA
♥ 1/2 liten paprika /person eller en halv lång snackpaprika att dela i bitar, salta & peppra lite i pepprikan!
♥ Getost i botten och riven cheddar på toppen tog jag men man tager som vanligt vad man haver.
♥ Tjoff in i ugnen på ca 200 grader tills osten smält och paprikan är mjuk, eller såklart på grillen.
Har ni smakat de här små söta paprikorna? Krispiga och söta och supergoda att grilla.
Jag fyllde dem med hjälp av en sprits med en ört och vitlöksost, skär av fästet bara och i med osten.
Papas arrugadas med mojo, supergott och
här finns receptet!
Bakad potatis är ju gott till grillat men man kan ju välja potatisar som inte är jättestora 😉