Oktoberfest!

bratwurst3

I helgen har vi firat äldsta dottern som fyllt 30 och tagit examen efter några års språkvetarplugg. Eftersom hon älskar allt vad Tyskland heter så slog vi till med en oktoberfest med familjen och några av hennes kompisar! Jag kan väl erkänna att det finns kök som har “intressantare” mat än Tyskland men det blev rätt gott ändå och enkelt. Allt var klart i förväg och serveras kallt, bara att grilla korven liksom!

Med “umpabumpamusik”, grillade bratwurst, surkål, pretzels, potatissallad, picklade grönsaker, currysås, senapscreme så blev det en bra start på festen! Ja såklart fanns det öl också för dem som gillade det;-)

oktoberfest5

Surkål trodde jag inte att jag skulle gilla trots att jag är en kåldiggare men där hade jag helt fel! Får väl tacka Gitto för ett jättegott recept, men det var gott direkt ur burken också om man inte vill mixtra något mera.

pretels pretels1

Anna och Cyril bakade pretzels fast utan lut, de här fick ett uppkok i vatten med bikarbonat!

 

oktoberfest6

Schwarzwälder kirschtarte a`la Cyril,  jag gjorde Sachertarten med gräddklick.

 

 

bratwurst4

Nästan alla ungdomar gick all in med snygga kläder!

oktoberfest-naset

 

 

 

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*