Mjuk kaka med saffran

saffranskaka

Jorå här blev man frestad av saffran fast det inte är adventstid än, helt ok att tjyvstarta lite tycker jag;-) Receptet hittade jag hos Jennys Matblogg och det var ett recept till långpannan med det funkade att halvera receptet också när jag bara hade 3 ägg hemma;-) Kakan blev jättegod och det är mycket glasyr i receptet, det hade funkat bra att bara sikta över florsocker på kakan också om du inte gillar när det är jättesött! (Ooops där lät jag som min mamma, ha ha det är väl åldern gissar jag)

 

INGREDIENSER

  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 6dl vete
  • 6tsk bakpulver
  • 1 msk vanilj
  • 2 kuvert saffran
  • 3 dl vatten

Glasyr

  • 200g smör
  • 8-9 dl florsocker
  • 1 tsk vanilj
  • 2 äggulor
  • 1 tsk citron
  • kokos till topping

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj eller lägg plåtpapper i långpannan.
  2. Vispa ägg, socker och saffran fluffigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det tillsammans med vattnet till en slät smet.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i ca25-35 minuter.
  5. Gör under tiden glasyren.
  6. Smält smöret och rör ned det övriga till en slät glasyr.
  7. När kakan kallnat så bred över glasyren, strö på kokos och skär i bitar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*