Det vanligaste är väl att man gör currygrytor med kyckling men det är riktigt gott med torsk eller lax också och det går dessutom väldigt fort. Jag kan inte ange exakt hur mycket currypasta du ska ta för det finns så många olika sorter med olika styrkor så smaka dig fram (själv hade jag en pasta från Thailand som jag fått av dottern Lisa) Blir det på tok för hett så är en gnutta honung räddaren i nöden. Gissa om jag saknade färsk koriander i grytan men det fanns ingen när jag handlade, det ger en så härlig smak till asiatiska rätter. Ja ja jag vet att det är många som hatar smaken också 😉
INGREDIENSER
- 450g torskrygg eller torskfilé
- 300g wokgrönsaker
- 1 rödlök i klyftor
- 1 tumme riven ingefära
- 2 klyftor hackad vitlök
- currypasta efter smak
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk pressad citron
- 1-2 msk fisksås
- 1 kruka koriander
- 2 msk rapsolja
SERVERA MED: Ris eller nudlar, jordnötter och papadums är också gott till!
Jag köpte mina papadums i en asiatisk butik men Santa Maria har också i sitt sortiment. De är enkla att laga till i micron eller i en stekpanna med olja. Vill du göra egna så har Amy koll på hur man gör!
GÖR SÅ HÄR:
- Hetta upp oljan och fräs hastigt rödlök, ingefära, vitlök och currypasta (börja med 2 tsk).
- Tippa i kokosmjölk och wokgrönsaker och låt allt koka upp.
- Smaka av såsen med citron, fisksås och ev. mera currypasta (honung om du fått såsen för het).
- Red av såsen om du vill ha den tjockare.
- Lägg i fiskbitarna i den kokheta såsen, på med lock och dra grytan från spisen i 5-8 minuter.
- Hacka koriander och rör ned det före servering.