Gillar du nudlar och grönsaker då är det här soppan för dig! Låt fantasin flöda och ta de grönsaker du gillar, nu blev den här vegetarisk men det passar att lägga kyckling, lax, kött eller ägg i soppan. Misopasta ska det vara i de flesta ramenrecept men den ska jag köpa nästa gång jag kommer till en asiatisk butik i någon stad.
Här får ni några häftigare recept än mitt men jag lovar att min soppa inte blev så tokig heller!
INGREDIENSER 4 port
- 2 liter grönsaksbuljong
- 1/2 dl ingefära i bitar
- 3 klyftor hackad vitlök
- 3 msk japansk soya
- 3 msk citron eller lime (eget hittepå för jag gillar syra)
- chili av något slag, färsk, sambal eller srirachasås
- 1 msk olja
- 2 fp nudlar, ramen a´100g
- 2 finstrimlade morötter
- 150g champinjoner eller ostronskivling
- 2 stjälkar selleri i tunna skivor
- 1 dm purjolök i strimlor
- 250g blomkål i buketter
- färsk koriander
Gör så här:
- Fräs ingefära och vitlök i olja i en kastrull, tippa i buljong, soya, citronsaft och lite chili och låt allt småputtra medan du förbereder grönsakerna.
- Fräs svampen, sila av buljongen och låt blomkålsbuketterna koka i 2-3 minuter i buljongen.
- Fördela grönsakerna på tallrikar (här funkar det att mikra tallrikarna också om man vill ha allt jättevarmt) och servera med den heta buljongen, toppa med koriander!