Pasta med halloumi, spenat och soltorkad tomat

halloumipasta2

Jag får fredagsfeeling när jag lagar pasta men nu var det ju bara torsdag 😉 Jag fick inspiration hos Zeina och Sandra att ha halloumi till istället för bacon eller skinka och ja det blev gott tyckte vi och baconet ligger kvar där i kylen!

 

INGREDIENSER

  • 4 portioner pasta
  • 200g halloumiost
  • 1 liten gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 6-7 soltorkade tomater
  • 100g hackad spenat
  • 3 dl grädde
  • 1-2 msk pressad citron
  • torkade eller färska örter t.ex basilika, timjan eller oregano
  • salt och nymalen svartpeppar

 

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Börja koka pastan i rejält saltat vatten.
  2. Tärna halloumin, hacka lök, vitlök och soltorkade tomater i bitar.
  3. Stek halloumin i smör tills den fått färg, låt lök och vitlök fräsa med så den blir mjuk.
  4. När pastan är kokt slå av allt vatten utom sa 1 dl och tippa i grädden med pastan i kastrullen.
  5. Lägg i spenat, soltorkade tomater, örter, citron och hälften av osten och löken och låt allt koka upp.
  6. Smaka av med mera kryddor om det behövs, snåla inte med svartpeppar!
  7. Lägg upp pastan och såsen på ett stort fat eller i en form, toppa med resten av ostfräset och ev.något grönt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*