Här får ni en snabb, enkel och god vegorätt! Jag fick en Tikka Masalasås på burk att testa så den slank ner i grytan, färdiga Naanbröd slog vi också till med, basmatiris, en klick yoghurt och krispiga jordnötter på toppen, ja och sen var det bara att mumsa. Vill du inte ha rätten helt vegetarisk så fräs lite kyckling och låt den puttra med!
INGREDIENSER
- 1 litet blomkålshuvud
- 1 gul lök
- 1 paprika
- 2 klyftor vitlök
- 1 tumme ingefära
- 1/2 msk curry
- 1 kartong färdigkokta linser a`380g
- 1 burk Pataks Tikka Masala sås
- 1 burk kokosmjölk
- 1 dl vatten
- salt och nymalen peppar
- chili av ngt slag om du vill ha mera hetta
- olja att steka i
GÖR SÅ HÄR
- Dela blomkålen i buketter och skiva stammen.
- Hacka lök, vitlök, grovriv ingefära och dela paprikan i bitar.
- Fräs lök, vitlök och blomkålen i oljan tills den får lite färg men inte bränns.
- Låt sedan curry och ingefära fräsa med en kort stund.
- Tippa i Tikka Masala såsen, kokosmjölk och vatten och låt det småputtra tills blomkålen är mjuk med tuggmotstånd.
- Lägg i paprika och linser och låt allt småputtra ca 5 minuter.
- Smaka av med kryddor och späd ev. grytan om du vill ha mera sås.
- Servera med ris, naanbröd, yoghurt och jordnötter!