Ja quorn är något jag sällan lagar men med en vegetarian i huset så passar det ju toppenbra. Quorn smakar ju inte så mycket som det är men med kryddor och gott sällskap av grönsaker blir det riktigt bra. Överdriv i smaksättningen så lovar jag att det blir en hit!
INGREDIENSER
- 4 portioner pasta
- 1 fp fryst quornfile`
- 1 liten zucchini
- 250 g champinjoner
- 1 mix av minipaprikor/1 stor paprika
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal
- 2 klyftor hackad vitlök
- 1/2 citron, saften av den
- 6 hackade soltorkade tomater
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 dl hackad timjan och basilika
- 2,5 dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk olivolja till stekning
- riven lagrad ost, gärna parmesan
Gör så här:
- Stek de frysta quornfileérna i olja, krydda med salt och peppar.
- När de svalnat lite skiva “köttet”, blanda citronsaft, rapsolja, soltorkade tomater, 1/2 dl av örterna, salt och peppar och häll det över quornfileèrna och låt de marineras.
- Dela zucchini, svamp och paprika i bitar.
- Börja koka pastan.
- Fräs grönsakerna i olja tills de fått färg, låt sedan vitlök och tomatpuré fräsa med.
- Häll av pastavattnet men spara ca 1 dl.
- Vänd ner nästan alla grönsaker och quornfileér, tippa i grädde och låt allt få ett uppkok.
- Smaka av med mera örter och kryddor och lägg upp på ett serveringsfat.
- Toppa med resten av grönsakerna och quorn, örter på toppen och nymald svartpeppar.
- Servera direkt på varma tallrikar med riven lagrad ost!