Pasta med quorn och grönsaker

pasta med quorn1 quorn marinerad

Ja quorn är något jag sällan lagar men med en vegetarian i huset så passar det ju toppenbra. Quorn smakar ju inte så mycket som det är men med kryddor och gott sällskap av grönsaker blir det riktigt bra. Överdriv i smaksättningen så lovar jag att det blir en hit!

 

INGREDIENSER

  • 4 portioner pasta
  • 1 fp fryst quornfile`
  • 1 liten zucchini
  • 250 g champinjoner
  • 1 mix av minipaprikor/1 stor paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 1/2 citron, saften av den
  • 6 hackade soltorkade tomater
  •  2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl hackad timjan och basilika
  • 2,5 dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja till stekning
  • riven lagrad ost, gärna parmesan

 

Gör så här:

  1. Stek de frysta quornfileérna i olja, krydda med salt och peppar.
  2. När de svalnat lite skiva “köttet”, blanda citronsaft, rapsolja, soltorkade tomater, 1/2 dl av örterna, salt och peppar och häll det över quornfileèrna och låt de marineras.
  3. Dela zucchini, svamp och paprika i bitar.
  4. Börja koka pastan.
  5. Fräs grönsakerna i olja tills de fått färg, låt sedan vitlök och tomatpuré fräsa med.
  6. Häll av pastavattnet men spara ca 1 dl.
  7. Vänd ner nästan alla grönsaker och quornfileér, tippa i grädde och låt allt få ett uppkok.
  8. Smaka av med mera örter och kryddor och lägg upp på ett serveringsfat.
  9. Toppa med resten av grönsakerna och quorn, örter på toppen och nymald svartpeppar.
  10. Servera direkt på varma tallrikar med riven lagrad ost!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*