Det här kanske inte är mat som känns direkt somrig men jag lovar att det är grymt gott och perfekt att laga i förväg och bara värma upp när det är middagsdags!
Krispig sallad och ett gott bröd passar perfekt till!
INGREDIENSER
- 1,2 kg potatis
- 4-5 hg köttfärs
- 1 stor skivad gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl tomatpuré
- 3 tsk malen spiskummin
- 2 tsk paprikakrydda
- 1,5 tsk sambal
- 1 tsk salt, nymalen svartpeppar
- 5 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk olja till stekning
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek köttfärsen i oljan, krydda, låt lök, vitlök och tomatpuré fräsa med på slutet och ställ pannan åt sidan.
- Skala potatisen och skär den i fina stavar eller gör skivor/tjockare strimlor i en matberedare.
- Lägg hälften av potatisen i botten på en ugnsform, salta&peppra, lägg på köttfärsen och avsluta med ett lager potatis.
- Blanda mjölk och grädde och häll det över frestelsen.
- Gratinera i ugnen på 200 grader tills potatisen är mjuk och fått färg.
Vilket bra recept! Det ser jättegott ut och enkelt att göra 🙂