Får jag fresta med en köttfärsfrestelse!

köttfrärsfrestelse

Det här kanske inte är mat som känns direkt somrig men jag lovar att det är grymt gott och perfekt att laga i förväg och bara värma upp när det är middagsdags!

Krispig sallad och ett gott bröd passar perfekt till!

 

INGREDIENSER

  • 1,2 kg potatis
  • 4-5 hg köttfärs
  • 1 stor skivad gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 1,5 tsk sambal
  • 1 tsk salt, nymalen svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk olja till stekning

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek köttfärsen i oljan, krydda,  låt lök, vitlök och tomatpuré fräsa med på slutet och ställ pannan åt sidan.
  3. Skala potatisen och skär den i  fina stavar eller gör skivor/tjockare strimlor i en matberedare.
  4. Lägg hälften av potatisen i botten på en ugnsform, salta&peppra, lägg på köttfärsen och avsluta med ett lager potatis.
  5. Blanda mjölk och grädde och häll det över frestelsen.
  6. Gratinera i ugnen på 200 grader tills potatisen är mjuk och fått färg.

En kommentar

  1. Vilket bra recept! Det ser jättegott ut och enkelt att göra 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*