Chili con carne med majs och creme fraiche

chiliconcarne1

chiliconcarne3 chiliconcarne4

Såklart att jag måste lägga ut ett recept på Chili con Carne 😉 Det brukar bli att jag lagar det här när vi ätit tacos och det redan finns färs och grönsaker att bara röra ihop med bönor. Jag har köpt färs från Hälsingestintan (för nu är älgfärsen slut) som ni kanske vet så är det ett mobilt slakteri som åker ut till bönderna istället för tvärtom. Visst låter det toppen?! Färsen smakade riktigt bra, testade innan jag kryddade upp den för chili och kryddor tar ju bort de finaste köttsmakerna.

Ingredienser

  • 500g köttfärs
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikakrydda
  • färsk chili, torkade flakes eller sambal efter smak
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • 1 burk krossade tomater+1/2 burk med vatten
  • salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

  • 1 stor burk majs+1/2 kruka hackad koriander
  • Creme fraiche
  • Vitt bröd av ngt slag

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*