Den här woken svänger du snabbt ihop och serverar med nudlar eller ris! Kött, kyckling eller fisk kan du såklart servera till om du inte vill ha rätten vegetarisk.
VEGOWOK 4 port
- 450-500g vitkål
- 1 snackpaprika
- 1 dm purjolök
- 1 liten zucchini
- 2 klyftor vitlök
- 1 stor tumme ingefära
- 1/2 färsk chili, torkade flakes, sambal eller siracchasås
- 1 liten citron, saften av den
- 2 msk fisksås
- 2 msk ketjap manis eller japansk soya
- salt
- färsk koriander
- olja till stekning
Gör så här:
- Strimla vitkål och purjo fint, strimla paprika, dela zucchinin i bitar, hacka vitlök, chili och ingefära fint.
- Blanda ihop pressad citron, fisksås och ketjap manis eller japansk soya,
- Woka först zucchinibitarna hett och snabbt i olja tills de fått färg och tippa sedan i resten av grönsakerna (stek i omgångar om du har liten panna) salta och peppra lite.
- Låt vitlök, chili och ingefära svänga med på slutet.
- Tippa såsen över woken och servera med ris eller nudlar, strö över hackad koriander om du gillar det!