Rabarberpaj i glas!

rabarberdessert1-1024x1024

Det här är en grymt enkel efterrätt som var och en kan “bygga ihop” själv på middagen om man är många och om man hellre umgås än står i köket och grejar! Man smälter rabarber, gräddar smulet på en plåt och vispar grädde, allt går såklart att förbereda och vem gillar inte det ?:-)  Nu är det ju inte så svårt att svänga ihop en paj heller men det blir lite festligare att servera i ett glas tycker jag. Det är också gott att riva lite mandelmassa i grädden!

Ingredienser

  • 5 dl rabarber i bitar
  • 1/2-1 dl socker
  • 150 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, smör och socker till en smulig massa och jobba så det blir små klumpar av smeten och lägg allt på ett bakplåtspapper och grädda tills de små klumparna fått ljusbrun färg.
  3. Låt rabarbern smälta med sockret på svag värme tills kompotten är mjuk., låt den kallna.
  4. Vispa grädde.
  5. Lägg rabarber i botten på ett fint glas och toppa med grädde och kaksmulor!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*