Rårakor med bacon och lingon

rårakor

Snabb husmanskost kommer här! Jag river potatisen med skalet på om det är fint, lök och ägg ska det väl egentligen inte vara i rårakor men jag tycker det är gott med en gnutta. Stekt fläsk eller bacon och lingon måste det vara till!

 

INGREDIENSER 2-3 portioner

  • 4-5 medelstora potatisar, drygt 500g riven potatis
  • 1 ägg
  • (2 msk riven gul lök)
  • 3/4 tsk salt
  • smör till stekpannan

Tillbehör

  • 2 paket bacon, ca 300g eller stekt fläsk
  • lingonsylt

 

Gör så här:

  1. Riv potatisen på grova sidan på rivjärnet/matberedaren, blanda med ägg, salt och ev. riven lök.
  2. Stek i rejält med smör i stekpannan, klicka ut smeten och platta till den, stek tills rårakorna är gyllenbruna på båda sidor.
  3. Servera med stekt bacon/fläsk och lingonsylt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*