Ugnstorkade tomater och smält Camembertost!

torkade tomater1

 

smält ost

Jo jag vet att det inte är tomatsäsong nu men eftersom allt jag sår kommer sent (om det ens blir något) så har jag tagit reda på de sista tomaterna och torkat dem i ugnen. De blir såååå himla goda, det tar några timmar i ugnen och har du stora tomater tar det längre tid. Perfekt att göra så här om du köpt mer tomater än du orkar äta upp eller om de blivit mjuka och lite övermogna! De måste inte vara helt torkade utan halvtorkade (semitorkade), alltså lite mjuka.

De är goda att ha som ett litet plock på gott bröd tillsammans med skinka eller salami, gott i pastarätter av alla slag eller i en sallad!

GÖR SÅ HÄR

  • Halvera tomaterna 1/2-1kg
  • Lägg dem på en plåt med plåtpapper med fruktköttet uppåt
  • Strö på salt, några skivade vitlöksklyftor och färska eller torkade örter
  • Kör i ugnen på 100-150 grader tills tomaterna är halvtorra eller helt torra
  • Lägg tomaterna i en ren glasburk, täck med god olja och en skvimp vinäger och ev några kryddkvistar

 

Smält Camembert eller Brieost

  • Sätt ugnen på 200 grader,
  • Ta bort papperet på osten och lägg tillbaka den i spånasken med folie under eller i en ugnsform.
  • Värm osten i ugnen i ca 20 minuter tills den känns mjuk.
  • Ringla över honung, grovt hackade valnötter och soltorkade tomater.
  • Servera med gott bröd, kex eller grönsaker att dippa!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*