Rödbetscarpaccio till förrätt

rödbetscarpaccio1

Jag lagade mat till ett event tillsammans med Skogens Sköna Gröna för några helger sedan och det här var en av rätterna jag gjorde. Det är en enkel förrätt där allt kan förberedas och sedan bara läggas precis innan det är dags att äta. Jag hade både polkabetor och vanliga betor men det är en smaksak det. Getostkrämen blir dock godast om den görs en kort stund innan, jag tycker det kan bli lite bittert när smakerna växer i flera timmar 😉

INGREDIENSER

  • 3-4 medelstora rödbetor
  • 4 skivor skinka/ bacon eller rökt sidfläsk
  • 1 dl valnötter+1-2 msk honung
  • 1,5 dl creme fraiche eller yoghurt
  • 50 g getost, chevré
  • delikatesskapris
  • oliv eller kallpressad rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • färsk persilja

 

Gör så här

  1. Koka rödbetorna men de ska ha en liten kärna och inte vara jättemjuka.
  2. Torka skinkskivorna i ugnen på plåtpapper i 200 grader tills de är torkade men inte brända alt. stek bacon eller rökt sidfläsk i bitar.
  3. Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna, vänd ner honungen och blanda runt och lägg dem att kallna på ett bakplåtspapper.
  4. Dela osten i småbitar (jag låter även det yttre följa med) och mixa tillsammans med creme fraiche eller yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva betorna tunt när de svalnat med kniv eller mandolin och fördela på assietter, ringla över olja och krydda med flingsalt, toppa med nötter, skinka, kapris, ostkräm och persilja.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*